kinolosko.drustvo.osijek@gmail.com

Festival znanosti u Kinološkom društvu Osijek


PAS I JA NAJBOLJI PRIJATELJI

26.04.2023. 11-13h teren kinološkog društva Osijek (iza streljane Pampas)Zanima te kako je bilo na Festivalu znanosti na kinološkom? vidi galeriju

Koliko je pasmina pasa i koja je tvoj match?

Nije svaki pas za svakoga, niti za sve namjene. Pasmine su svrstane u FCI skupine obzirom na svoje osobine i namjenu. Zanimaju te specifične fizičke i karakterne osobine pasmina i želiš ih vidjeti?


Umijeće prezentacije psa

Revija pasmina simulacija je izložbe pasa. Prije nego upoznaš pojedine pasmine, znaš li čemu uopće služi ocjenjivanje u obliku (izložba) pasa, što sucu treba pokazati prilikom prezentacije ali i kako se dobro pripremiti?


Radni pas

Znaš da postoje radni psi, ali ne znaš što oni rade i koliko često su “na poslu”, žive li u kući sa svojom obitelji, kada idu u mirovinu …Što rade policijski službeni psi?

Ministarstvo unutarnjih poslova jamac je sigurnog društva, a tome pridonose i policijski psi!


Kako obučiti potražnog psa?

Potresi, požari, nesreće.. samo su neke od situacija u kojima je pas najpouzdaniji tragač! Kako obučiti psa za te zahtjevne zadatke, što su licence potražnih pasa i… puno više


Pas pomagač

Brižljivim odabirom pasmine i jedinke, predanom socijalizacijom i dugotrajnom obukom psi pomagači spremno služe čovjeku! Terapeutski psi pomagači su osobama s invaliditetom, ali su kamen oslonac djeci s poteškoćama!


Što je agility?

Agility je sportska kinološka disciplina u kojoj je cilj da pas što brže i točnije određenim redoslijedom svlada različite prepreke (hopove, tunele, slalom..). Agility mogu trenirati svi psi, neovisno o pasmini i spolu psa!


Odgovorno držanje pasa – na što misliš?

Temeljna pravila o dobrobiti životinja utkana su u propise o uzgoju, prodaji, promjeni vlasništva, putovanja preko granice sa psima, zaštiti i brizi za zdravlje i označavanje pasa, pravila komunalnog reda i držanja pasa u gradu/stanu/kući te pravila o odgovornosti u slučaju propusta vlasnika!Meet the team – tko smo?

Uz osječko sveučilište partneri su Festivala znanosti na kinološkom MUP Obž – odjel prevencije, Poljoprivredna i veterinarska škola te Kinološko društvo Osijek, čiji su brojni članovi zaslužni za ovogodišnje druženje!

Za pitanja ili više javite se prof. Mireli Župan ili prof. Ivici Boškoviću