kinolosko.drustvo.osijek@gmail.com

SPORT I REKREACIJA

CANICROSS

Canicross je mlada sve popularnija sportska disciplina koja se razvila iz treninga pasa za zimske sportove kao što je vuča saonica. U ljetnim razdobljima psi su trebali i dalje trenirati kao i vlasnici i od tuda trčanje sa psima ili Canicross. Canicross je brzo prepoznat kao vrlo zabavna disciplina za sve trkače rekreativce koji imaju pse. Bavljenje sa psom na ovakav način produbljuje vaš odnos i on postaje čvršći.  Utrke se najčešće trče na trail stazama kakva je i u Osijeku. Staza je kružna a početak i kraj je na terenu Kinološkog društva Osijek.

Važno pripremiti svu potrebnu opremu kako bi i vlasniku i psu bilo što sigurnije trčati, a to je pojas za trkača, bungie povodac i orma za psa. 

2024.

U nedjelju 05.05.2024. održano je 3. kolo Prins Canicross trail lige na terenu KD Osijek u dužini od 6.2km. U Osijeku je sudjelovalo 20-ak trkača iz Hrvatske i iz Slovenije. Događaj je orgnaiziran u suradnji sa Canicross Hrvatska https://www.canicross-croatia.com/ uz potporu Canis Revolution https://www.canisrevolution.hr/ Čestitke svim sudionicima a posebno onim najbržima!

2023.

U organizaciji Canicross Croatia Kluba za trčanje i planinarenje sa psima i Kinološkog društva Osijek 11.03.2023. održano je i 1. Kolo PRINS Canicross trail lige 2023.!