kinolosko.drustvo.osijek@gmail.com

IZLOŽBE

Manifestacije za ocjenu oblika pasa

Kinološke manifestacije dugog su vijeka u Hrvatskoj, ali i Osijeku. Godine 1906. godine u Zagrebu je po prvi puta održana izložba pasa s katalogom koji je brojao 103 psa različitih pasmina. Osječka kinologija bilježi prvu kinološku manifestaciju godine 1912., kada je održana utakmica međunarodnog značaja za ispitivanje redarstvenih i ratnih pasa. Osnivanje Kinološkog društva Osijek 1960. označava i početak sustavne kinološke aktivnosti u gradu na Dravi. Danas je u kinološkom svijetu Osijek prepoznatljiv po jesenskim međunarodnim CACIB i nacionalnoj CAC izložbi za ocjenjivanje oblika.

Pod okriljem FCI i HKS organiziraju se priredbe za ocjenjivanje oblika pasa te priredbe za ocjenjivanje rada pasa (lovnih i sportskih). Priredbe za ocjenjivanje oblika mogu biti međunarodne (internacionalne) i državne (nacionalne) za sve pasmine pasa, te specijalne izložbe za jednu ili više pasmina. Psi se na kinološkim manifestacijama za ocjenjivanje oblika ocjenjuju po pravilima FCI odnosno HKS. Za svaku se pasminu prema FCI pravilima po FCI skupinama i u odgovarajućim razredima posebno ocjenjuju mužjaci i ženke.

Na izložbama se psima dodjeljuju ocjene i naslovi te prijedlozi za kandidature CACIB, rezerva CACIB, CACHR i rezerva CACHR.

Slavonia Dog show – izložbe pasa u Osijeku

KD Osijek svake godine u su-organizaciji sa HKS organizira dvije CACIB te jednu CAC izložbu.

Prezentacija psa na izložbi

Brojni članovi KD Osijek ostvaruju zapažene rezultate na međunarodnim i nacionalnim izložbama pasa. Uspjehu pridonose i organizirane ring dresure na kojima svoje znanje i iskustvo prenose ugledne hendlerice pasa, naše članice.

Saznaj više o umijeću prezentacije psa od Biljane Krušić

ovdje