kinolosko.drustvo.osijek@gmail.com

CAC 2018.

Kada ujutro otvoriš oči i shvatiš kako danas ideš na izložbu dan je ljepši. Sve si isplanirao, napravio dobar grooming, ring dresuru i pas je u dobroj izložbenoj kondiciji, vrijeme  je lijepo i ti si već za sebe pobjednik. I tako kreneš na put, pa voziš gledajući na sat da li ćeš doći na vrijeme i zauzeti mjesto uz ring koje ti najbolje odgovara. Trpaš sve na stol sa kotačima i moliš Boga da se ta cijela konstrukcija ne raspadne dok se drndaš do mjesta izložbe. Desnim okom gledaš kuda ideš, a lijevim pratiš psa koji hoda pored tebe i opet moliš Boga da se baš sad ne krene olakšavat, jer si vrećice za kakicu u žurbi ostavio na kuhinjskom stolu. Ponekad ipak sve što može krenuti naopako krene baš tako -naopako. Sve je to dio izložbi i dio uzbuđenja. I obično, sve ipak dobro završi.
Zamislite sada kako je organizirati izložbu po prvi puta, sa ljudima s kojima nikad nisi radio, i to u samo 30 dana. Sasvim druga perspektiva izložbe! Moguće probleme i uzbuđenja s početka priče slobodno pomnožite s brojem izlagača, pa još dodajte dvije nule! Vatreno krštenje!

Nova ekipa je sve odradila u vrlo kratkom roku. Padali smo sa nogu, sve smo odradili volonterski. Članovi kinološkog društva dokazali su veliku ljubav prema svom kinološkom društvu, Osijeku i Slavoniji.
Dokazali smo da Društvo koje 2020.godine slavi 60 godina od osnutka, društvo koje je jedno od najbrojnijih u Hrvatskoj ima vrijedne, odane članove i najvažnije – ima perspektivu.

Sa puno pomiješanih emocija dočekali smo dan izložbe. Poslužilo nas je i  vrijeme. Potrudili smo se nisko pokositi travu kako bi i najmanji psi uživali u šetnji. Posjetiteljima smo osigurali prigodnu ponudu hrane, pića i slatkiša, a oni koji su željeli mogli su iz našeg grada ponijeti i suvenir.

Za gledatelje smo imali pravu agility poslasticu. Rad je prezentiralo 5 polaznika agilityja koji redovito treniraju u klubu za obuku pasa „Baranja“.
Velika nam je želja da se agility popularizira i kod nas u Slavoniji i Baranji.
Imali smo 240 prijavljenih pasa, iz 12 zemalja. Na CAC-u su sudili: Gerard Jipping, Tatjana Urek, Tino Pehar, Dagmar Klein i Vilmos Kardos.
Ponosni smo na izlagače koji iza sebe nisu ostavili gotovo niti jedan papirić, koji su čistili iza svojih ljubimaca i tako pokazali koliko su vlasnici , izlagači čistokrvnih pasa, odgovorni.
Nacionalna izložba CAC Osijek 2018. je iza nas. Prešli smo prvu stepenicu, koja je ujedno bila i veliki test za novu ekipu KD Osijek. Mnogo smo naučili, bogatiji smo za vrijedno iskustvo. Pohvale zadovoljnih izlagača stižu sa svih strana, sretno smo, zadovoljni i ponosni.  Želimo se od srca zahvaliti svima koji su nam pomogli: Gradu Osijeku i uredu gradonačelnika, Športskim objektima, Turističkoj zajednici, svim pojedincima koji su dali svoj doprinos.

Posebnu zahvalu dugujemo sponzorima (Eukanuba, Saponia i Kandit) koji su osigurali prigodne poklone za sve izlagače .
CAC Osijek i CAC Đakovo dvije su vezane izložbe. Lijepa je to priča dva prijateljska društva , trudit ćemo se da kao takva traje još dugo.
I što da vam kažemo, osim da Vas pozovemo da i dogodine budete dio ove manifestacije zvane Slavonia Spring Dog Shows. Možemo obećati kako ćemo se truditi biti još bolji. Novi i optimistični dani su pred nama!

Izvor: časopis “Moj Pas”

Junior handling mlađa skupina

Sudac : Dagmar Klein

 1. mjesto Jorkširski terijer Be Happy Paloma Bell i Ivana Matoković
 2. mjesto  Kratkodlaka Čivava Great Choco Girl Chi Bee Master i Lahodova Simona
 3. mjesto  Bull terijer White Princess Peggy i Popadić Dušan
Junior handling starija skupina

Sudac : Dagmar Klein

 1. mjesto Mali međimurski pas Eno i Tatjana Horvat
 2. mjesto Oštrodlaki Jazavčar Betta-Crnka Dravska i Teuta Bišćan
Najljepši mladi pas BIS

Sudac: Gerard Jipping

 1. mjesto Jorkširski terijer Be Happy Paloma Bell i Ivana Matoković
 2. mjesto  Kratkodlaka Čivava Great Choco Girl Chi Bee Master i Lahodova Simona
 3. mjesto  Bull terijer White Princess Peggy i Popadić Dušan
Najljepši pas BIS

Sudac : Tino Pehar

 1. Škotski Terijer Aidante in Love with a boy vl. Ante Lučin & Gonzalez Mendicote Javier
 2. Majmunski pinč Point Dexter V. Tani Kazari vl. Szreder Hanna – Szreder Szlachecka & Mlchal
 3. Rodezijski RidžbekMaanhaar Primo-Creatus Fateful Benjamin vl. Gerrova Alena